Zvila sem si gleženj in sem potrebovala opornico za gleženj

Rada tečem in sem si zadnjič zvila gleženj, ko sem tekla po hribu. Takoj sem šla k zdravniku, kjer je bila najboljša izbira za zdravljenje opornica za gleženj. Ta se uporablja, da daje podporo gležnju in ga stabilizira. Uporablja se lahko pri različnih stanjih, kot so poškodbe gležnja, artritis, zvin, tendinitis in druge težave s gležnjem. Opornica za gleženj mi je pomagala zmanjšati bolečino. Ker se nsime smela gibati, mi je opornica za gleženj omejevala gibanje. Kmalu sem mi je zmanjšala oteklina in povečala stabilnost. Tako je bila zagotovljena tudi večja varnost gležnja, ker sme bila še naprej fizično aktivna.

Zvila sem si gleženj in sem potrebovala opornico za gleženj

Lahko sem izbirala med raznimi modeli. Najboljša mi je bila elastična opornica. To je precej lahka in prilagodljiva opornica, ki ima elastični material. Ker poškodba ni bila prehuda, mi je elastična opornica za gleženj zagotavljala kompresijo in podporo gležnju. Pomagala mi je tudi, da se nisem še dodatno poškodovala med športnimi aktivnostmi. Sedaj sem se sicer za nekaj časa odpovedala teku, ampak sem pa veliko hodila. Na sprehodu sem ugotovila, da ne smem pretiravati z fizično aktivnostjo in da moram več počivat. Šla sem ponovno na pregled k zdravniku, ki je ugotovil, da se gleženj primerno zdravi.

Svetujem, da se pri izbiri opornice za gleženj vedno posvetujemo s strokovnjakom. Običajno je to zdravnik ali fizioterapevt. Sami si lahko izberemo napačno metodo in pomembno je, da vam opornica za gleženj pomaga. Zdravnik ali fizioterapevt vam bo lahko priporočil najbolj primerno opornico glede na vaše stanje in potrebe. Prav tako je pomembno, da se upoštevajo navodila zdravnika ali fizioterapevta, kako se opornica za gleženj uporablja.  Po enem mesecu je bil moj gleženj ponovno neboleč in je normalno funkcioniral. Pri samem teku še vedno uporabljam elastični povoj, da ne pride do dodatne poškodbe. Pazim na neravne terene in imam obuto primerno obutev glede na vremenske razmere.