Prava cvetlična korita, znajo pričarati lep ambient ampak še vedno moremo vedeti kaj izbrati.

Danes so cvetlična korita zelo raznolika in definitivno moremo vedeti kaj želimo, saj včasih je smotano vzeti nekaj samo tako na lepe oči, po uporabi pa ugotovimo, da morda se nismo le najboljše odločili. Tukaj imam predvsem v mislih cvetlična korita in razne materiale. Saj so zelo raznolika, ne samo po videzu ampak tudi vplivajo na rast rastlin:

  • Cvetlična korita, ki so plastična, so po navadi cenovno bolj dostopna, zelo lahka in posledično tudi enostavnejša za premikanje.
  • Cvetlična korita, ki pa so kamnita, so v veliki večini zelo težka in pa odporna na vremenske razmere. To je tudi eden od razlogov zakaj jih zelo pogosto vidimo tudi zunaj v urbanih okoljih.
  • Prav tako so tudi cvetlična korita iz betona, imajo prav tako zelo podobne lastnosti, so pa običajno cenejša od kamnitih.
  • Tudi kovinska cvetlična korita, so navsezadnje tudi lahko moderna in stilsko privlačna ter ustvarijo svoj ambient, ampak moremo vzeti tudi v zakup, da so zelo občutljiva na rjo, kar pa pomeni da potrebujejo dodatno vzdrževanje, hkrati pa moremo tudi dobro premisliti, kam bi takšno korito postavili.

Velikokrat ko smo v dilemi kateri material izbrati, je dobro, da vemo kakšne rastline bomo vanj vsadili, saj nam lahko le te povedo, kakšno nego in zemljo sploh potrebujejo. Ko izbiramo plastična cvetlična korita, moram vzeti v zakup, da so ravno plastični materiali tisti, ki so neporozni, tako da je dobro tukaj razmisliti o luknjah, ki so na dnu, posledično pa tudi o kakšnemu podstavku, saj bo ta voda nekam mogla odteči, ko bomo našo rastlino zalivali. Zato so morda lesena cvetlična korita glede tega morda najboljša izbira, saj ima sam leš že po naravi porozno strukturo, kot tudi naravni videz. Je pa res da ta potrebuje dodatno vzdrževanje, saj lahko ta razpoka in začne trohneti. Betonska in pa tudi kamnita cvetlična korita, so bolj porozna materiala, ki pa je še vedno zaradi od točnosti dobro, da so na dnu neke drenažne luknje.

Včasih pa moremo tudi malo pogledati, da so naša cvetlična korita, tudi estetskega videza, saj navsezadnje naredijo dodaten ambient in nam pričarajo novo vzdušje ko pridemo domov.

Prava cvetlična korita, znajo pričarati lep ambient ampak še vedno moremo vedeti kaj izbrati.