Nikoli ne moremo vedeti, ali bo sladkorna bolezen del našega življenja ali ne

Prvič sem se srečala z besedo sladkorna bolezen pri mojemu dedku. Seveda sem bila še zelo mlada in nisem sploh vedela, kaj sladkorna bolezen je. Videla sem le to, da si je moj dedek moral vsako jutro vzeti kri in meriti na neki mašini, kjer se je pokazala številka, ki mojemu dedku nikoli ni bila všeč. Ko sem odrasla mi je to seveda začelo malo bolj zanimati. Tudi v šoli smo se že srečali z besedo sladkorna bolezen. Meni pa seveda nikoli ni bilo jasno, kaj točno to je, zato sem začela brati preko spleta.

Nekaj simptomov in ugotovila, da jih je veliko ime tudi moj dedek. Ugotovila sem, da je imel prekomerno telesno težo, veliko je pil alkohola in povrhu je še kadil. Ko je izvedel, da je sladkorna bolezen nekaj, s čimer bo ukvarjal vse svoje življenje je vse to opustil. Nehal je kaditi in piti alkohol ter postal bolj aktiven. Z vsem tem, kar je naredil, je tudi po tem zmanjšal številko na tisti mašini. Vsi smo bili seveda zelo ponosni nanj in nismo morali verjeti, da bi se to kadarkoli lahko zgodilo. Sprijaznil se je z dejstvom, da bo sladkorna bolezen nekaj, kar bo moral preverjati vsak dan in zato se je odločil spremeniti svoj življenjski slog.

Nikoli ne moremo vedeti, ali bo sladkorna bolezen del našega življenja ali ne

Takrat sem bila še mlada in seveda mi je bilo zelo zanimivo, kako lahko 2 besedi spremenita človeku življenje. Ko je slišal za besede sladkorna bolezen je takoj obrnil vse samo zato, da bo zdrav. Včasih ni moral reči, ne cigaretu in niti ne alkohol. Sedaj pa teh 2 stvari sploh več ni v stanovanju. Ne glede na to, da so se številke popravile, si moj dedek še vedno meri sladkor vsako jutro. To počne za vsak slučaj da slučajno ne bi spet prišlo do kakšnih presenečen. Seveda sem na dedka vsak dan bolj ponosna, saj vsak dan bolj razumem, kaj je sladkorna bolezen.