Klicni center je lahko tudi dobro študentsko delo

Ko je moj brat dopolnil 18 let, je dobil neko idej oziroma željo, da bi začel nekje delati preko študentskega servisa. Seveda sem bila kot sestra zelo vesela in pa ponosna nanj. Najprej sva malo predebatirala, kako to sploh poteka in kaj bo od njega zahtevano. Se pravi tle gre za neko rutino. On bo delal, študiral in zraven se bo moral še učit. To je veliko stvari, sploh če še želi imeti nekaj prostega časa. Tako da sem ga najprej pripravila na vse to.

Še vedno si je seveda želel delati in začela sva nekaj iskati. Najprej sem ga vprašala kaj ga približno zanima. Rekle mi je da rad govori z ljudmi. Potem pa sva šla na študentski servis pogledati, kaj imava na izbiro. Našla sem klicni center. Ko sem mu to pokazala najprej ni vedel za kaj se gre. Ko sem mu obrazložila je rekel, da bi probal. Res je šel na klicni center in dobil svoje prvo delo. Res sem bila ponosna nate, malo me je pa seveda tudi skrbelo, zato ker je to njegovo prvo delo in sem res upala da mu bo šlo in da bo ostal še vedno priden v šoli kot do sedaj.

Prvi dan je prišel precej utrujen domov in je začel malo dvomiti. Rekla sem mu da more malo počakati, da se navadi in res je po nekaj tednih ugotovil, da ni tako slabo delo. Plačano je bilo zelo dobro in začel je uživati v tem delu. Ko je rabil kakšen dan prost, ni bilo nobenega problema. Zelo lepo so se mu prilagajali, tako da je bil lahko tudi zelo priden v šoli, saj če je rabil kakšen dan več za učenje, si je vzel prosti dan in se učil. Klicni center ni povzročal nobenih problemov v šoli, kar je bilo meni zelo pomembno.

Klicni center je lahko tudi dobro študentsko delo