Hialuronska kislina je zelo pomembna kislina v našemu telesu

Ne dolgo nazaj sem naletel na pojem hialuronska kislina, ko smo se v šoli nekaj učili. Ker pa nisem zasledil vsega o temu pojmu, pa me je začelo malo zanimati kaj sploh je hialuronska kislina, ter sem se zato doma odločil, da se bom malo pozanimal o tej kislini, oziroma o tej snovi, saj se mi je zdela zelo zanimiva.

Tako pa sem ugotovil, da je hialuronska kislina, kislina, ki se pojavi v našemu telesu, ter ima zelo velik vpliv na našo kožo. To pa se mi je nato zdelo še toliko bolj zanimivo, saj mi je bila človeška koža najbolj zanimiv del učenja biologije v šoli. 

Tako pa sem si ogledal vse faktorje, kjer ima hialuronska kislina vpliv na našo kožo. Izkazalo pa se je, da ima zelo pomemben vpliv, saj je prisotna za mnoge lastnosti kože. Sprva vpliva že na vse faktorje, katere lahko vidimo na koži, kot na primer hidracija kože, saj je koža, ki je dobro hidrirana, veliko bolj sijoča, ter lepša na pogled. Nato pa hialuronska kislina močno vpliva tudi na elastičnost kože. To pa je zelo pomemben faktor kože, saj lahko konkretno vpliva na našo kožo, ko se staramo, saj se dobro elastična koža ne bo tako hitro nagubala in pa bo tudi veliko bolj zdrava.

Hialuronska kislina je zelo pomembna kislina v našemu telesu

Nato pa sem zasledil še mnoge druge faktorje, kjer lahko hialuronska kislina vpliva na naše telo. Kar mi je bilo zelo zanimivo, je bilo to, da je hialuronska kislina zelo pomembna za celjenje ran, ter nam zadostna količina te kisline omogoča, da se nam bodo rane veliko hitreje celile, kar pa je zelo dobro. Prav tako pa se hialuronska kislina pojavi tudi v očesih, kjer nam lahko pomaga, da nimamo meglenega vida, kar pa mi je bilo ponovno zelo zanimivo.

Tako pa sem se s to raziskavo naučil ogromno novih stvari o tej kislini v našem telesu.